Everyday Magic

Er is iets wonderlijks aan de hand met het leven van alledag!


Wat je dagelijks doet (of juist niet doet) bepaalt hoe je leven eruit ziet.
En wat doet de persoon die je wilt zijn eigenlijk zo in het dagelijks leven? Doe jij dat ook, of doe jij iets heel anders?

De “Everyday Magic Cursus” gaat over het inzien en inzetten van de kracht van het dagelijkse, van rituelen en routine. Om dat wat je wilt meer ruimte te geven en dat wat je niet meer wilt los te laten.

Deze cursustitel heb ik bewust gekozen omdat je het op twee manieren uit kunt leggen:

De magie van het NU

De eerste manier is dat het gewone, het dagelijkse magie in zich heeft. Omdat NU het enige moment is waarop je iets kunt veranderen aan je toekomst, aan jezelf. Wil je lekker lichter leven, kies dan steeds in elk moment daarvoor en je gaat er meer van krijgen. Magie voor dagelijks gebruik.

Magie kun je maken, elke dag

Het tweede is dat ik je wat dingen ga leren over het toepassen van magie in het leven van alledag. Niet groots, niet eng, lekker klein en nuttig. Maar wel magisch. En mocht je het je afvragen, met magie…..bedoel ik ook echt magie!

Ik zie magie ook als het proces waarin je jouw aandacht en handelen specifiek richt op een bepaalde wens, droom of intentie en waarbij je ervaart dat je bij het waarmaken van die wens, droom of intentie wel erg veel leuke mazzel hebt.

 • Dat je meer wonderlijke toevalligheden gaat ervaren
 • Dat je meer moois gaat ontdekken in je leven
 • Dat je een grotere connectie ervaart met het grotere geheel, met wat voor jou betekenisvol is.
 • Dat je een gevoel van vertrouwen, rust en helderheid ervaart, dagelijks!

Magie is iets wat je kunt leren en uitproberen.

Bepaal wat je wilt, richt je volledige focus erop, handel naar de inzichten die je krijgt

……en kijk wat er gebeurt. En dat noem ik dan magie. MAGIE = FOCUS x INTENTIE

Voor magie is het nodig om echte keuzes te maken, dit wil ik (en dat andere dus niet, of niet nu).

Weten dat magie werkt en weten hoe je er mee kunt werken,
dát geeft je dat lichtere leven…

 • Het maakt dat je je echt vrij voelt in elk moment.
 • Om nieuwe keuzes te maken op basis van wie je nu bent of van wie je morgen wil zijn
 • Dat je een gevoel van vertrouwen en richting hebt.
 • Dat je weet wat NU klopt voor jou.

Werkwijze

De cursus bestaat uit 7 modules. Het idee is om een thema per week te lezen en de opdrachten uit te voeren, de opdrachten zijn klein gehouden en als je wilt kan je je reis delen met andere gelijkgestemde magische vrouwen in de facebookgroep. Daar kun je ook vragen stellen aan mij.

De tijd die je ervoor uit moet trekken verschilt per week en hangt natuurlijk ook af van je eigen keuze. Ik heb geprobeerd het klein te houden zodat je het met één middag of avond per week makkelijk redt.

Module 1: Introductie & Intentie

In deze module krijg je meer uitleg over de basisprincipes en de rest van de cursus. Je doet een eerste kleine oefening.

Module 2: Tijd en de Ziel

Ik ga je meer leren over vertrouwen op jezelf en het grotere geheel en ik vertel je waarom tijdmanagement met je ziel te maken heeft en vice versa. Ik gebruik overigens het woord ziel, maar je mag zelf kiezen hoe je jouw innerlijke wereld wilt noemen. De theorie wordt praktisch gemaakt met een oefening voor de week in combinatie met de lucht en lolplanner. Dat is een agenda en tijdmanagement tool die ik gebruik en die je van me krijgt.

Module 3: Ruimte rituelen
Module 4: Verstil rituelen
Module 5: Speel rituelen
Module 6: Koester jezelf rituelen

In de delen 2 t/m 5 gaan we je dagelijkse magische ritueel maken. Rituelen zijn een mooi positieve manier om verandering in je leven te brengen.

Rituelen zijn handelingen die je met bewuste intentie uitvoert vanuit wat je NU kiest en belangrijk vindt. Routines en gewoontes daarentegen zijn handelingen die je gewend bent uit te voeren, gebaseerd op keuzes uit het verleden.

Wat je in deze Rituelen modules vindt:

 • In elke module vind je een ebook (pdf) met een stuk theorie met uitleg over het thema.
 • Elke week is er een opdracht die voortkomt uit de uitleg van het thema.
 • Gedurende de looptijd van deze cursus maak je een eigen dagelijks ritueel maken en in de rituelen modules wordt er steeds een stukje bijgepakt. Je kan zelf wat dingen uitvogelen, je krijgt suggesties en dan is het een kwestie van dagelijks doen!
 • In elk thema krijg je in iedere geval nog extra pagina’s voor de “lucht en lol planner” en maak je een afspraak met jezelf! Wat je moet gaan doen is uiteraard passend binnen het thema!
 • En als kersje op de taart heeft elke module een eigen toepasselijke meditatie.

Module 7: Gewoontes veranderen!

Wat je dagelijks doet (of juist niet doet) bepaalt hoe je leven eruit ziet. Heel veel van wat je dagelijks doet, ben je gewend om te doen, het zijn ingesleten gewoontes en routines. Door te blijven doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Daar gaan we verandering in brengen met deze populaire module, waarin je een bepaalde verandering in je leven gaat doorbrengen, weer klein, fijn, maar magisch!

En heb je er al zin in?

Ik hoop het!

Dit is de eerste en misschien wel de enige keer dat ik Everyday Magic als losse cursus aanbied, normaal zit het in het Lekker Leven Programma.

Het start met de voorbereidende module op 1 mei 2017