Schoon Schip Maken

schoon schip maken product afbeeldingDeze cursus gaat op 4 september 2017 weer van start!
Koop hier je ticket met vroegboek bonus!
Met de vroegboek bonus krijg je vanaf 1 juni toegang tot een besloten facebookgroep waarin je al lekker kunt gaan doorpakken met opruimen en je vragen voor kunt leggen. Vraag hier de gratis Magische Opruimgids aan als je wilt proeven aan mijn cursusmaterialen en wat het voor je kan doen!

Ben er klaar voor?

Om jezelf, je leven en je omgeving naar een hoger plan te tillen?

Schoon schip maken is een online cursus waarin je in je omgeving en in jezelf alles opruimt wat niet meer past bij de persoon die je wilt zijn! Je kan lekker vanuit je eigen huisje meedoen. Met de nadruk op doen. Handen uit de mouwen, echte actie! In je omgeving en in jezelf werken om alles op te ruimen wat niet meer past bij de persoon die je wilt zijn! Je leert op andere manieren naar je leven en jezelf te kijken en dat werkt bevrijdend!

 • Door op te ruimen in je fysieke omgeving maak je energie los en ervaar je meer kracht.
 • Door op te ruimen op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau krijg je meer helderheid en focus.
 • Je gaat je blinde vlekken zien en wegpoetsen.
 • Het wordt niet 100% gemakkelijk, maar wel héél bevrijdend.

Want je wilt toch gewoon genieten van het leven? Aan jezelf toe komen? Een gevoel van richting hebben? Je goed voelen?

Ga dan nu mee op deze ontdekkingsreis naar jezelf door Schoon Schip te maken!

Koop hier je ticket met vroegboek bonus!

Resultaten die cursisten ervaren door mee te doen aan de Schoon Schip Maken cursus:

Je ruimt rommel op in je huis, hoofd, hart en lijf én je leert meer over het dagelijks toepassen van magie in je leven.

Dat is wat je leert doen in dit programma, maar het gaat natuurlijk om de mooie tastbare, voelbare bij-effecten zoals mijn cursisten die noemen:

 • je krijgt een nieuwe frisse kijk op je leven en jezelf
 • je hoofd wordt echt leger
 • je ervaart meer rust
 • je hebt meer focus en helderheid over wat je wilt in het leven
 • je kan hierdoor ook veel makkelijker bewuste en gezonde keuzes maken
 • je leert je gewoontes te veranderen
 • je leert op een andere manier omgaan met je emoties
 • je ruimt fysieke troep op en krijgt letterlijk een ruimer huis
 • je bespaart geld omdat je geen miskopen meer doet
 • je verdiend geld met het verkopen van je oude meuk
 • en ook figuurlijk ruim je op, je voelt je lichter
 • je ervaart meer ruimte voor nieuwe avonturen
 • je krijgt nieuwe, frisse ideeën én je hebt de energie om er wat mee te doen
 • je voelt je krachtiger en energieker
 • je leert lol in te plannen en lief te zijn voor jezelf
 • je leert hele fijne andere vrouwen kennen die hetzelfde pad bewandelen

Ervaringen van cursisten

Onderaan deze pagina kun je de uitgebreide feedback teruglezen van deze cursisten.
marieke blokland over lekker lichter leven

femke-van-den-muijsenberg-over-lekker-lichter-leven gisela boleij over lekker lichter leven

Voor wie is het geschikt

Je past echt super lekker in het programma als je jezelf herkend in een of meer van de onderstaande kenmerken:

  • Je bent een creatieveling met ziljoenen leuke ideetjes die je nog ergens hebt liggen, maar geen tijd om er iets mee te doen.
  • Ook bewaar je van allerlei materialen omdat je er vast nog iets leuks mee kunt doen.
  • Door gebrek aan tijd en aandacht voor jezelf en je omgeving heb je een bepaalde mate van irritante fysieke troep om je heen verzameld. Dat geeft chaos om je heen, maar die chaos sijpelt ook door naar andere gebieden van je leven. Je hoofd bijvoorbeeld.
  • het kan allemaal wel wat lichter, je zou je wel wat beter willen voelen over jezelf.
  • En een sterkere focus willen, een gevoel van richting. Om nieuwe stappen te zetten in de toekomst en gewoon om lekker te genieten van het leven. Dat komt er te weinig van, je neemt te weinig tijd voor jezelf, voor rust. voor bezinning.
  • En je hebt er last van dat anderen regelmatig over je grenzen heen gaan. je moet vaak echt “bijkomen”. Wat niet wil zeggen dat je een slappe hap bent, want je bent eigenlijk ook best een rebels, tegendraads type dat er iebelig van wordt als anderen zeggen wat je moet doen.
  • Maar ondertussen snak je ernaar om af te rekenen met die vervelende gewoontes van je. De coaching en de cursusmaterialen die je in Lekker Lichter leven aantreft hebben allemaal tot doel om jou een nieuwe 2.0 versie van jezelf te laten ontdekken. Of een zevende, achtste of negende nieuwe versie van jezelf, want waarschijnlijk ben je geen groentje op het gebied van vallen en opstaan.

Ja, oké, maar wat krijg ik dan precies?

Je krijgt toegang tot een speciale webomgeving waar je de volgende cursusonderdelen terug vindt:

De Schoon Schip Maken cursus

In de schoon schip maken cursus loop je systematisch, in modules gebieden af in van je leven. Je begint met opruimen in je huis, daarna volgen hoofd, hart en lijf. Aan elke module wordt twee weken gewerkt en de modules bestaan uit de volgende cursusmaterialen:

    • Een eboek (pdf) met achtergrondinformatie (achtergrondboek)
    • Een eboek (pdf) met opdrachten (actieboek)
    • Een lekkere, lange geleide meditatie mp3
    • Videolessen
    • Links naar eventuele relevante blogartikelen en informatie

Het tijdspad van de cursus:

 

WEEK 1 & 2

Schoon-schip-maken-opruimen

De eerste twee weken gaan we aan de slag met het thema huis en letterlijke troep opruimen om je heen. Eens even kijken wat dat allemaal losmaakt! Ik ga je ook beknopt informatie geven over welke delen van je huis volgens feng shui corresponderen met welke delen van je leven.

Je ontvangt de informatie, opdrachten en de meditatie voor dit onderdeel en daar ga je mee aan de slag en je successen en vragen deel je in de Facebookgroep. Een week later is er een facebookparty (live Q & A) waar je vragen aan me kunt stellen, en dingen kunt voorleggen. Ik zal vragen beantwoorden, coachen en leuke extra informatie geven als daar tijd voor is. Hierna kun je nog een week met de nieuwe informatie aan de slag in dit thema voordat we verder gaan naar het volgende deel

WEEK 3 & 4

Schoon-schip-maken-opruimen

In deze twee weken gaan we je hoofd eens goed onder de loep nemen, wat voor gedachten en rommel heb je daar zoal rondzwerven? Wat kan er weg zodat jouw schip weer wat schoner wordt? Hoe kun je door veranderingen in je omgeving dat nog eens extra ondersteunen?

Je ontvangt de informatie, opdrachten en de meditatie voor dit onderdeel als de huis module is afgerond. Daar ga je mee aan de slag en je successen en vragen deel je in de Facebookgroep. Een week later is er een facebookparty (live Q & A) waar je vragen aan me kunt stellen, en dingen kunt voorleggen. Ik zal vragen beantwoorden, coachen en leuke extra informatie geven als daar tijd voor is. Hierna kun je nog een week met de nieuwe informatie aan de slag in dit thema voordat we verder gaan naar het volgende deel

WEEK 5 & 6

hart-schoon-schip-2015

In deze twee weken dalen we nog een beetje dieper af en bekijken we wat voor zwerfvuil we in je hart aantreffen. Weg met al die verouderde gevoelens, verdriet en wrok. Weg ermee! We gaan met name kijken naar relaties en passies, waar gaat je hart sneller van kloppen?

Je ontvangt de informatie, opdrachten en de meditatie voor dit onderdeel als de hoofd module is afgerond. Daar ga je mee aan de slag en je successen en vragen deel je in de Facebookgroep. Een week later is er een facebookparty (live Q & A) waar je vragen aan me kunt stellen, en dingen kunt voorleggen. Ik zal vragen beantwoorden, coachen en leuke extra informatie geven als daar tijd voor is. Hierna kun je nog een week met de nieuwe informatie aan de slag in dit thema voordat we verder gaan naar het volgende deel

WEEK 7 & 8

lijf-schoon-schip-2015

En dan eindigen we in week 7 en 8 met beide benen op de grond, in je lijf. Valt daar nog wat te poetsen? Dat gaan we dan doen! We besteden wat aandacht aan “de inwendige mens” en ook aan je buitenkantje!

Je ontvangt de informatie, opdrachten en de meditatie voor dit onderdeel als de hart module is afgerond. Daar ga je mee aan de slag en je successen en vragen deel je in de Facebookgroep. Een week later is er een facebookparty (live Q & A) waar je vragen aan me kunt stellen, en dingen kunt voorleggen. Ik zal vragen beantwoorden, coachen en leuke extra informatie geven als daar tijd voor is. Hierna kun je nog een week met de nieuwe informatie aan de slag in dit thema voordat we verder gaan naar het volgende deel

Deze cursus wordt gezamenlijk doorgewerkt. Met veel liefde, lol en toewijding begeleid ik deze herfst weer een nieuwe ronde van de cursus, waarin al meer dan twintig fijne vrouwen meedoen en waar nog ruim plaats is voor meer fijne, creatieve, ondernemende, actieve, lichtelijk chaotische, gevoelige, iet wat eigen wijze zielen die méér willen van het leven! Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen! Klik op deze link om naar de webshop te gaan

lekker-lichter-leven-overzicht-schoon-schip-maken

Koop hier je ticket met vroegboek bonus!

De begeleiding

De facebookgroep

Het is zo dat je de cursusmaterialen in je eentje door kan werken, maar het is zeker een meerwaarde om mee te doen aan de facebookgroep. Het helpt heel erg omdat je toch veel herkenning bij elkaar vindt en ook dingen kunt leren van de vragen en opruimacties van anderen.
Het soort vrouwen die je in mijn groep kunt vinden zijn:

   • intelligente vrouwen
   • vrouwen met veel plannen, die vaak graag creatief bezig zijn
   • het zijn vaak ondernemende vrouwen met een eigen bedrijf, of aspiraties om een eigen bedrijf op te zetten
   • het zijn vaak “eigen wijze” vrouwen, omdat het vrouwen zijn die het toch fijn vinden om dingen op hun eigen manier te doen, het voor zichzelf willen uitzoeken. Eigengereide types, maar wel heel lief.

Begeleiding en feedback van Monique Coppens

Het Schoon Schip Maken cursusprogramma is gemaakt door mij, Monique Coppens. Na een vette burnout en depressie begon ik twaalf jaar geleden met mijn zoektocht naar een Lekker Lichter Leven. Dit leidde tot meer spirituele zaken. Ik ben nog steeds praktische en nuchter, met mijn achtergrond als wetenschappelijk onderzoeker, maar mét een talent voor energiewerk, magie en transformatie. En een portie humor, dat ook. In deze cursus breng ik mijn visie naar voren en geef ik goed werkende, praktische methodes en oefeningen om snel lekkerder in je vel te komen zitten. Blijvend een fijner gevoel!

Onderstaande wordcloud is gemaakt van de feedback die de cursisten gaven over de begeleiding van Monique:

word-cloud-over-monique-coppens

Vragen stellen

In de facebookgroep kun je dingen aan me voorleggen, er is een uitgebreide video over onze facebookgewoontes in de groep. Ook zijn er video’s van antwoorden uit vorige cusrusrondes beschikbaar op de vraag en antwoordpagina van de site.

VIP begeleiding

Het is mogelijk om het Lekker Lichter Leven programma te doen met meer begeleiding, wat inhoudt dat je naast alles uit het gewone pakket ook nog vier coachingsgesprekken krijgt van 1 à 1,5 uur. Dit is een mooie optie voor je als je écht diep wilt doorwerken. In de coachingsgesprekken mag van alles aan bod komen.Je kan bijvoorbeeld met dit VIP pakket werken aan het richting en focus krijgen voor je bedrijf. Mocht je meer willen weten, of je afvragen of dit iets voor je is, stuur dan een mailtje naar info@persoonlijkparadijs.nl met je telefoonnummer en wanneer ik je het beste kan bereiken. N.B. Deze optie is niet altijd zondermeer beschikbaar.

Koop hier je ticket met vroegboek bonus!

Ervaringen van cursisten van Lekker Lichter Leven

Onderaan deze pagina kun je uitgebreidere feedback teruglezen van deze cursisten.

colette van grinsven over lekker lichter leven cindy stal over lekker lichter leven ghislaine kruse - van erp over lekker lichter leven wendy hartgers schenkels over lekker lichter leven

Nog even op een rijtje:

   • Je kan de materialen vinden op de website met je eigen login gegevens.
   • Je blijft toegang houden tot de cursusmaterialen, eventuele updates en de facebookgroep.
   • Het is een vol cursusprogramma en ondanks dat je wordt gestimuleerd mee te doen, mag je ook zeker je eigen tempo bepalen. En je kan de programma ook vaker doen, steeds zul je een diepere laag aanboren.
   • Je kunt elke nieuwe groepsreis kosteloos meedoen
   • Er is een mogelijkheid om er een coachingspakket aan te koppelen

Wat is het niet

Het is geen opruimcursus in de zin van “je gaat een checklist af met honderd dingen om op te ruimen” en dat doe je dan en dan heb je een huis wat je zó in zo’n designer woonblad kunt zetten. Clean en zonder persoonlijkheid. Als je dat wilt, kun je je heil beter elders zoeken. Hier gaat het echt dieper dan wat opruimen en poetsen. En dat kan zwaar klinken, maar ik ga je laten zien dat zware dingen héél leerzaam kunnen zijn en dat ze heel licht gemaakt kunnen worden.
Het leven hoeft niet zwaar te zijn, ook al heb je vervelende dingen mee gemaakt en gaat nu misschien nog niet alles naar wens. Ik ga je laten zien hoe je dat allemaal om kunt buigen. Hoe je kunt afrekenen met oude, onnodige pijn en oude ballast en hoe je je makkelijk en blijvend “lichter” kunt voelen. Want uiteindelijk wil je dat toch gewoon van het leven? Aan jezelf toe komen. Je goed voelen. Dat het goed gaat met de mensen om je heen. Dáár gaat het om!

Ervaringen van cursisten van Lekker Lichter Leven

Onderaan deze pagina kun je uitgebreidere feedback teruglezen van deze cursisten.

simone schenkels over lekker lichter leven rianne van den heuvel over lekker lichter leven loutje bosch over lekker lichter leven monica knaapen

Nog even in bulletpoints:

 • Het is een online programma, je schaft het aan via de webshop (klik hier), als vroegboekbonus krijg je meteen toegang tot een magische opruimgroep op facebook.
 • In elke module vind je een achtergrondboek met informatie, een actieboek met opdrachten en een fijne lange meditatie
 • Er zijn facebookparty’s waar je vragen voor kunt leggen en waarin ik extra informatie geef, deze worden opgenomen. Als je er niet live bij kunt zijn, kun je later kijken (en je vraag op voorhand insturen)
 • Er is een facebook groep met fijne creatieve, ondernemende, wijze en grappige vrouwen. Een warm bad om je ervaringen te delen en ook hier kun je vragen aan me voorleggen
 • En tenslotte: Het is gewoon superfijn om mee te doen, echt een innerlijk avontuur, dus waar wacht je nog op! Kom op! 🙂

Ik zou zeggen: Kom, ga mee lekker meedoen, het is gewoon hét programma voor als je andere dingen wilt in je leven wilt en als de luikjes open wilt zetten.

liefs
Monique

p.s. Het is best moeilijk om te beschrijven wat meedoen aan dit programma voor je kan doen. Ik heb geprobeerd het je zo makkelijk mogelijk te maken, door goed na te denken over de opbouw van de oefeningen. Door zelf alles te testen. Door een fijne groepssfeer te creëren. Door veel aanwezig te zijn in de facebookgroep en coachingsmogelijkheden in te bouwen. Alles is aanwezig om jou snel en op een fijne manier te helpen rust en ruimte te pakken voor jezelf en nieuwe wegen in te slaan. Maar dan moet je natuurlijk wel zelf op komen dagen, het werk doen. Willen. Ik vertel je wel hoe. Je hoeft het alleen maar nu te willen. Als je nu een “JAAAAH!” voelt, schrijf je dan in om als eerste te weten wanneer we weer van start gaan!

Ervaringen van cursisten van Lekker Lichter Leven

 

De hele Schoon Schip en Everyday Magic cursus geeft zoveel meer inzichten en bewustwording over mezelf dan dat ik hier kan omschrijven. ..Dank je wel voor deze mooie ervaring en ontdekkingstocht naar mezelf.
Colette van Grinsven – meubelpimper en binnenhuisvisionair
Atelier Costijl

Colette-van-Grinsven-over-lekker-lichter-leven

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs?
Heel fijn om van je omgeving de stappen te maken naar je eigen binnenwereld. Mooi om te ontdekken dat dit samenhangt. De hele Schoon Schip en Everyday Magic cursus geeft zoveel meer inzichten en bewustwording over mezelf dan ik hier kan omschrijven. ..Dank je wel voor deze mooie ervaring en ontdekkingstocht naar mezelf. …Die tocht, daar ga ik mee verder”

Wat hoopte je er uit te halen?
De durf en energie vinden om een eigen onderneming te starten

Voldeed het aan je verwachtingen?
Ja en toch anders. Het opruimen van mijn omgeving en het herkennen van die gedragingen en patronen in mij geeft ook inzichten in wat ik doe met mijn eigen creativiteit en onderneming. Ik ben bezig met het opruimen van oude pijn en oude herinneringen. Dit geeft energie en ruimte. Dit had ik niet verwacht en zeker wel nu ervaren. Ik heb ervaren dat al mijn patronen, gedragingen en acties in “mijn zijn” ook terugkomen in mijn passie en creativiteit. Ik heb leren vertrouwen en durven te geloven in mezelf. Ik ben nog niet klaar, ik ga er lekker mee door!

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?

 • Het opruimen van spullen en het ordenen en structureren van spullen.
 • Meer bewust van mezelf
 • Ik ben “ik tijd” aan het maken, in de vorm van zelfzorg en ontspanning.
 • Ik geniet meer van de successen die ik heb gehaald en gedeeld

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Ja, aan vriendinnen. Hoe lekker licht het voelt als je opruimt, afscheid neemt van het oude en ruimte krijgt voor nieuwe ervaringen.

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Erg fijn. Toegankelijk, laagdrempelig. Directe maar duidelijke feedback. Inspirerend. Stimulerend. Geeft aandacht. Hulp biedend

Wat vond je van de facebookgroep?
Ik vond het heel open. …Kwetsbaar en respectvol naar elkaar. Voor mij persoonlijk vind ik het tempo hoog. … Ik heb dat liefdevol geaccepteerd en dat op zich is al een overwinning voor mij, vroeger was ik hard gaan rennen om braaf te zijn. Ook mooi dat alleen ik daar een oordeel over geef.

Ik vond het heerlijk. Spiritueel en toch praktisch tegelijk.
Monique heeft me een flinke zet in de goede richting gestuurd en me echt aan het denken gezet.
Marieke Blokland – Mixed Media kunstenares en Online Art Workshop Guru
bloknote.nl

marieke-blokland-bloknote-portret

Ik vond het heerlijk. Spiritueel en toch praktisch tegelijk.
Monique heeft me een flinke zet in de goede richting gestuurd en me echt aan het denken gezet.

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs??
Ik vond het heerlijk. Spiritueel en toch praktisch tegelijk. Monique heeft me een flinke zet in de goede richting gestuurd en me echt aan het denken gezet. Ik vond met name de meditaties goed. En ik vond de cursus onderdelen ook erg goed (huis, hoofd…. etc.). De filmpjes waren soms wat verouderd, maar ik heb alles met plezier bekeken.
Everyday magic vond ik moeilijker dan ik dacht, maar het heeft me absoluut aan het denken gezet. Ik zal het blijven proberen.

Wat hoopte je er uit te halen?
Ik wilde graag “de tijd vertragen”.

Voldeed het aan je verwachtingen?
Eigenlijk is dit nog meer het begin. Ik ben altijd een trage starter. Alles wat ik gelezen en geleerd heb moet ik nog in de praktijk gaan brengen. 🙂 Ik ben nu nog steeds bezig met opruimen in huis.

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?
Ik kies duidelijker voor mijzelf en voor het nu. Ik neem steeds makkelijker afscheid van spullen en gedachten die horen bij een vroegere versie van mezelf. Het proces gaat alleen heel langzaam en heeft echt tijd nodig.

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Als je open staat voor spiritualiteit en tegelijkertijd op een praktische manier ‘schoon schip’ wil maken, dan is deze e-course absoluut een aanrader. Ik heb met veel plezier deelgenomen en er veel aangehad.

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Monique, ik heb veel aan je gehad. Je openheid is bijzonder leerzaam voor mij geweest en ik blijf absoluut bij jou plakken.

Wat vond je van de facebookgroep?
Bijzonder fijn. Ondanks dat ikzelf zo druk ben en niet zo heel veel gebruik heb gemaakt van de groep, voelde ik een heel bijzondere vibe in de groep hangen. Het voelde gewoon als ‘mijn soort’ daar.

 

Ik vond het een inspirerende cursus met veel eyeopeners. Het materiaal was goed werkbaar en persoonlijk toe te passen. Ik heb meer rust in mijn hoofd, neem tijd om te mediteren en gezond te koken. Ook ben ik weer aan het sporten! Kortom het heeft voor mij een leefwijze opgeleverd die beter bij me past.
Gisela Boleij – Illustraties, schilderijen, dromen
www.giselaboleij.com

gisela-boleij-2016

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs?
Ik vond het een inspirerende cursus met veel eyeopeners. Het materiaal was goed werkbaar en persoonlijk toe te passen. Soms was ik een beetje overwhelmed door de hoeveelheid, maar ik werd altijd gerustgesteld als je ons er aan herinnerde het in ons eigen tempo en soms zelfs in onze eigen volgorde te doen. Het “Schoon Schip Maken” gedeelte vond ik erg fijn en ik heb ook veel positief resultaat. Ik merk dat ik anders ben gaan kijken naar mijn omgeving en mijn levensstijl en daar echt veranderingen in heb aangebracht. Er waren echt blokkades waar ik doorheen heb moeten werken, met name in het hoofdgedeelte was ik vermijdend bezig. Het hartgedeelte heeft me enorm geholpen om juist veel bewuster met mijn gevoel om te gaan en er keuzes aan te verbinden. Het heeft me letterlijk geholpen om meer vanuit mijn hart te leven maar wel onderbouwd vanuit mijn hoofd.

Wat hoopte je er uit te halen?
Ruimte in mijn hoofd en hart. Meer structuur in mijn huis en dat mijn huis echt een weerspiegeling is geworden van de bewoners.

Voldeed het aan je verwachtingen?
Ja! Ik merk dat ik veel bewuster met mijn omgeving bezig ben en misschien nog veel beter, ik ben bewuster met mezelf bezig en hoe ik voor mezelf zorg! Mijn huis is nu een georganiseerd rommeltje, heeft meer sfeer en functie en voelt als een echt thuis. Ik heb afscheid genomen van een heleboel spullen die me tegen hielden en heb een hoop gedoneerd aan goede doelen. Daarnaast eet ik bewuster, heb “me time” ingelast in mijn weken en doe niet meer aan impulsaankopen. Best een goede score toch?!

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?

 • Ik bespaar geld door bewustere keuzes te maken op het gebied van voeding en door impulsaankopen te vermijden.
 • Ik maak bewustere keuzes voor de inrichting van mijn huis en heb heel veel spullen en kleding die niet meer bij me horen weg gedaan naar de kringloop.
 • Ik heb meer rust in mijn hoofd waardoor ik geniet van echte ‘me time’ en solo-uitjes plan en ik neem de tijd om te mediteren en gezond te koken. Ook ben ik weer aan het sporten! Kortom het heeft mij een levenswijze opgeleverd die beter bij me past.

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Ik zou het aanraden aan mijn vriendinnen waarvan ik weet dat ze met dezelfde dingen stoeien als ik. Vrouwen die de behoeften hebben om overbodige zaken van zich af te schudden om zo een bewuster en persoonlijker leven te leiden.

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Ik vind de facebookgroep een erg leuke en laagdrempelige manier om contact te hebben en ervaringen te delen. Ook is het een goede plek om vragen te stellen. De webinars inspireerde me altijd om de draad weer op te pakken en de facebookparty’s eigenlijk ook!

Wat vond je van de facebookgroep?
Goed, laagdrempelig, een fijne plek om open te zijn en steun te vinden.

Ik ben er achter gekomen dat ik erg prikkelgevoelig ben en daarmee aan de slag gegaan. Ik ga bewuster met mezelf en mijn omgeving om en die aandacht gun ik mezelf vanwege Lekker Lichter Leven. Ik omschrijf het als een reis naar jezelf voor jezelf met jezelf.
Femke van den Muijsenberg – ICT woman en Muzikante
Abysmal Darkening

Femke-van-den-muijsenberg-over-lekker-lichter-leven

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs?
Heerlijk! Op ontdekkingstocht naar mezelf. In mijn eigen tijd met een leuke en ondersteunende club dames online.

Wat hoopte je er uit te halen?
Meer ruimte voor mezelf en richting voor de toekomst.
Een minder vol hoofd.
Meer energie.

Voldeed het aan je verwachtingen?
Ja. Ik heb doordat ik de opdrachten wil doen (soms wat minder fanatiek dan anders) meer tijd en ruimte voor mezelf gemaakt. Ook veel dingen in huis aangepakt die ruimte in mijn hoofd innamen. Ik ben er achter gekomen dat ik erg prikkelgevoelig ben en daarmee aan de slag gegaan. Ik ga bewuster met mezelf en mijn omgeving om en die aandacht gun ik mezelf vanwege Lekker Lichter Leven. En de meditaties vond ik verrukkelijk.

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?

 • Mijn hoekje is functioneel geworden. Ik heb bijna een plekje waar ik weer kan rommelen en knutselen.
 • Het huis is ruimer ingericht.
 • We zijn Spie Spa Spullen aan het wegdoen (geweldige toverspreuk, ik gebruik hem in bijna iedere winkel).
 • Ik ben bezig mijn gewoontes te veranderen en mediteer (bijna) iedere dag. Dat geeft dus tijd voor mezelf.
 • Het heeft mijn hoofd ook echt leger gemaakt.

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Jazeker! Ik heb het aan iemand aangeraden die met zichzelf in de knoei zat en een doorbraak nodig had om op een richting te komen. (Want daar helpt dit ook echt bij. Inzicht voor jezelf creëren zonder meteen de hulpverlening in te hoeven duiken). Ik zou het omschrijven als een reis naar jezelf voor jezelf met jezelf. (en lieve leuke meiden online om af en toe tegenaan te kletsen)”

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
De coachingsessie was erg fijn. De begeleiding had van mij af en toe wat meer persoonlijk mogen zijn dan alleen reacties in de groep. Dat werd ook beter dankzij de facebookevents, de persoonlijke aandacht in de groep.

Wat vond je van de facebookgroep?
Leuk, supportive, fijn, snel qua reactie, serieus, liefdevol, kortom geweldig!

 

Het Schoon Schip maken gedeelte heeft me goed geholpen en was eigenlijk boven verwachting. Het Everyday Magic gedeelte is erg leuk! En goed toepasbaar.
Cindy Stal – Coach
www.cindyscoachingcorner.com

cindy-stal

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs?
Een fijn programma waarmee ik ruimte in mijn huis, hoofd en hart heb gemaakt. Ik ervaar meer rust en eerdere rommelhoekjes blijven nu schoon/leeg. Het Schoon Schip maken gedeelte heeft me goed geholpen en was eigenlijk boven verwachting. Het Everyday Magic gedeelte is erg leuk! En goed toepasbaar. Ik ben super tevreden en zal de cursus ook zeker aanraden

Wat hoopte je er uit te halen?
Rust en helderheid

Voldeed het aan je verwachtingen?
Ja, ik heb tips gekregen die zijn blijven hangen en die haast geen moeite kosten. Ik ervaar meer rust en heb letterlijk ruimte gemaakt voor mooie, nieuwe dingen/ervaringen

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?

 • minder rommel in huis
 • overzicht
 • betere planning en focus
 • helderheid

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Ik zou het aanraden aan alle vrouwen die meer rust willen in hun leven. Zeker als je ook in huis tegen rotzooi en onrust aanloopt, is het echt een aanrader.

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Super. Heel fijn en betrokken. Vooral ook haar betrokkenheid in de facebookgroep.

Wat vond je van de facebookgroep?
Super

Het letterlijke opruimen maakt zoveel los en geeft veel positieve energie. Een perfect begin om volgende stappen te gaan zetten. Het maakt je zo bewust van wat er hapert.
Simone Schenkels – Kinderopvang en kinderfeestjes
www.deregenboogkist.nl

simone-schenkels

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs?
Ik merk dat het beginnen met opruimen in je huis, dingen teweeg brengt. Dat ik bewuster ga nadenken wat er in mijn leven speelt. Dat ik meer focus krijg op wat belangrijk is. En daar mee aan de slag wil gaan. Ook de ervaringen en de stappen van andere vrouwen lezen, is erg prettig. De herkenbaarheid. Het gevoel dat je niet alleen staat in dingen. Dat steunt me en motiveert om verder te onderzoeken. Het letterlijke opruimen maakt zoveel los en geeft veel positieve energie. Een perfect begin om volgende stappen te gaan zetten. Het maakt je zo bewust van wat er hapert. En motiveert tot opruimen. Het stukje Feng-shui heb ik op mijn eigen manier toegepast. Maar voelt alsof er echt dingen in gang worden gezet als je de intentie hebt en er aandacht aan geeft.

Wat hoopte je er uit te halen
Ik wilde letterlijk en figuurlijk puinruimen. Zodat er meer helderheid zou komen en ik duidelijker prioriteiten kon stellen. Zodat ik meer ging doen dan denken ( piekeren)

Voldeed het aan je verwachtingen, vertel!
“Grotendeels wel. Het heeft me letterlijk aan het werk gezet. Opgeruimd. Heb duidelijker wat ik belangrijk vind. De focus moet vooral liggen op persoonlijke groei.
Prettig is dat je kunt blijven deelnemen en dat er telkens weer een nieuwe groep start. Ik wil op het juiste moment weer gaan inhaken. Want ik merk wel dat het me veel brengt en dat ik verder wil.

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?
Een opgeruimder huis dat meer rust geeft.
Ik voel meer dat mijn persoonlijke groei voorop moet staan. Ik ben daarover meer gaan lezen en dat begint een basis te krijgen.
Ik kan mijn creativiteit weer meer aanspreken.
Ik ben minder streng voor mezelf. Alles komt als de tijd er rijp voor is. ”

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Ik denk dat het voor veel vrouwen een aanzet zou kunnen zijn in de eerste stappen tot verandering en groei. Ik zou het zeker aanraden aan vrouwen die op een punt in hun leven staan, waarop een omslag nodig en mogelijk is.

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Heb niet veel gebruik gemaakt van de directe begeleiding. Maar de filmpjes, de webinars en meditaties wel vaak bekeken. Deze zijn duidelijk leerzaam en prettig. Eerste twee vooral omdat het op een spontane eerlijke manier gebeurt met veel eigen ervaringen als voorbeeld.

Wat vond je van de facebookgroep?
Heel prettig. Vooral de eerste groep werd al heel snel vertrouwd. Er was zoveel herkenning. Al snel het gevoel dat er een band geschept was. Stimuleerde erg tot mee willen doen en denken. Ik merk dat ik het nodig heb om met een groep gelijk op te gaan met de thema’s.
Voor het stukje herkenning en het stimuleert om door te gaan.”

 

Ik had al eerder meegedaan en ik merk dat ik met elke keer weer een laagje verder kom met het opruimen. De volgorde waarin het wordt gegeven van huis, via hoofd en hart naar lijf, voelt zo goed. Je maakt echt een reis naar binnen, waar je steeds dichter bij de kern komt.
Wendy Schenkels – Fotografe en kinderfeestjes
www.deregenboogkist.nl

wendy schenkels

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs??
Het Lekker Lichter Leven programma is zo waardevol. Ik heb weer een stapje verder gezet in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik had al eerder het Schoon Schip maken gedeelte gevolgd wat deel uitmaakt van het Lekker Lichter Leven programma. Ik merk dat ik met elke keer dat ik Schoon Schip maak, weer een laagje verder kom met het opruimen. De volgorde waarin het wordt gegeven van huis, via hoofd en hart naar lijf, voelt zo goed. Je maakt echt een reis naar binnen, waar je steeds dichter bij de kern komt. Deze keer heb ik veel gehad aan het lijf gedeeld, want ik ben in deze periode gestart met suikervrij eten en daarna de overstap gemaakt naar suikerbewust eten. De sterrenkaart heeft me heel erg geholpen in het volhouden van een maand suikervrij eten, waardoor mijn lichaam echt kon afkicken van suiker en ik de start kon maken naar een gezonder eetpatroon. Ik ben nu echt minder bezig met eten gedurende de dag.

Every Day Magic heeft me geholpen om de lessen die ik uit Schoon Schip maken heb gehaald meer te integreren in mijn dagelijks leven. Ik vond Everyday Magic heel fijn om een manier te vinden om elke dag of in elk geval een aantal keer per week tijd te nemen voor jezelf op een eigen plekje en oefeningen te doen die belangrijk zijn. En het heeft me het inzicht gegeven dat ik zoveel haal uit het dagelijks even tijd nemen voor mezelf. Als ik goed voor mezelf zorg, kan ik alles wat er op me af komt zoveel beter aan.

Wat hoopte je er uit te halen?
Meer focus, rust en ruimte ervaren. Zodat ik meer vanuit mijn intuïtie en hart keuzes kan maken. Ik twijfelde heel erg wat ik qua werk wilde in de toekomst.

Voldeed het aan je verwachtingen?
Het programma voldeed zeker aan de verwachtingen. Door het bezig zijn met Schoon Schip maken, kwam ik dichter bij mezelf en mijn intuïtie te staan. Ik heb vanuit mijn hart de keuze gemaakt om me helemaal te gaan richten op De Regenboogkist, een bedrijf dat ik samen met mijn zus heb opgericht op het gebied van kinderfeestjes. Ik zag dit eerst als iets wat ik erbij zou gaan doen, maar ik merk dat ik daar veel plezier en voldoening uithaal en merk dat mijn energie ervan gaat stromen. Door Lekker Lichter Leven te volgen, heb ik geleerd om dichter bij mijn gevoel te blijven en te kiezen voor waar ik blij van wordt.

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?

 • Ik ben begonnen met spullen opruimen en dat geeft een bevrijdend gevoel.Door het opruimen in mijn huis, maar ook in mijn hoofd, hart en lijf voel ik meer ruimte ontstaan en durf ik ook voorzichtig wat meer naar de toekomst te gaan kijken en in actie te komen. Dat voelt krachtig.
 • Ik heb concrete plannen gemaakt voor het vormgeven van de Regenboogkist (mijn bedrijf).
 • Ik heb een goed begin gemaakt met suikerbewust eten en ben hierdoor al wat kilo’s kwijtgeraakt.

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Ik zou Lekker Lichter Leven zeker aanraden aan anderen. Ik heb het er regelmatig met vrouwen van ongeveer mijn leeftijd over hoeveel ik er voor mezelf heb uitgehaald. Ik zou het als volgt omschrijven: Lekker Lichter Leven is een online programma waarin je in een aantal maanden wordt begeleid door een inspirerende, professionele coach. Je gaat eerst aan de slag met het opruimen en ruimte creëren in je huis, je hoofd, je hart en je lijf. Hierbij krijg je een achtergrondboek en een boek met oefeningen en een meditatie. Het zijn echt waardevolle oefeningen die je helpen om inzicht te krijgen in jezelf en jezelf lekkerder in je vel te laten voelen. Na het Schoon Schip maken komt nog het gedeelte Everyday Magic waarin je het geleerde uit Schoon Schip maken leert integreren in je dagelijks leven. Dus hoe je het zorgen voor jezelf en tijd nemen voor jezelf kunt inpassen in je drukke bestaan.

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Ik vond de begeleiding heel prettig. Monique staat open voor vragen en de feedback die ze geeft zet je vaak weer aan tot denken. Ze heeft zoveel kennis van zaken en weet snel de vinger op de zere plek te leggen bij mensen. Het was fijn dat ze actief was binnen de facebookgroep

Wat vond je van de facebookgroep?
Ik vind het heel bijzonder dat iedereen zo open is over waar ze mee worstelen. Ik vind het heel fijn om zo’n proces samen door te gaan. De steun die je elkaar kunt geven is voor mij heel belangrijk in de motivatie om door te gaan.

Verfrissend, super interessant, heeft echt mijn horizon verbreed en de kijk op mijn leven vernieuwd. Ik heb echt een goede houvast aan de cursus en zal deze ook als leidraad in de toekomst blijven gebruiken.
Ghislaine “Guusje” Kruse – van Erp – kunstenares en sierradenmaakster
www.kruseartllc.com

me

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs??
Verfrissend, super interessant, heeft echt mijn horizon verbreed en de kijk op mijn leven vernieuwd.

Wat hoopte je er uit te halen?
Ik hoopte een lichtere vorm van mezelf te vinden, een vernieuwde ik. Ik hoopte erop dat de cursus me nieuwe richtingen kon laten zien. Ik denk dat je als persoon veel blinde vlekken hebt en dat er dan iemand anders nodig is die die blinde vlekken voor je aanwijst, openlegt en dat hoopte ik te vinden in de cursus.

Voldeed het aan je verwachtingen?
Ja absoluut, ik ben nog lang niet klaar, maar er is al zoveel duidelijk geworden voor mezelf, wat me enorm helpt om richting te vinden. Ik heb echt een goede houvast aan de cursus en zal deze ook als leidraad in de toekomst blijven gebruiken.

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?

 • Een super opgeruimd huis en een rust in mijn hoofd die er voorheen niet was.
 • Ik snap nu veel beter hoe mijn omgeving invloed heeft op mijn innerlijk. Ik kan als het ware de zere plekken makkelijker vinden en heb geleerd om daar objectief naar te kijken zodat ik de oplossing kan vinden zonder emotioneel van het pad af te raken, wat voor mij heel belangrijk is, als ik te emotioneel raak maak ik foute beslissingen.

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Ja, absoluut! Ik denk dat de naam al heel goed uitlegt wat deze cursus heeft te bieden. Je zal jezelf letterlijk lichter gaan voelen in hoofd, hart en lichaam door middel van fijne, duidelijke opdrachten waar je zelf heel fijn richting aan kan geven.

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Monique is altijd duidelijk, heel verfrissend en geeft goed richting. Ze blijft vooral ook altijd mens, ze komt nooit over als denigrerend en heeft een open oor en open hart. Ik vind het echt altijd fijn om met haar te werken.
>

 

Interessant. Confronterend. Veel. Stimulerend.
– Loutje Bosch – kindercoach en all round theaterdier
www.lout4kids.nl

Loutje-Bosch-over-Lekker-Lichter-Leven

Wat vond je van het Lekker Lichter Leven programma van Persoonlijk Paradijs?
Interessant. Confronterend. Veel. Stimulerend.

Wat hoopte je er uit te halen?
Echt letterlijk lichter door t leven te gaan. Ontdaan van ballast. Zowel in huis als in mijzelf.

Voldeed het aan je verwachtingen?
Uhm. Ik probeer al sinds jaren geen verwachting te hebben bij kursussen. Daar blokkeer ik mezelf mee. Dan ga ik er met teveel vooroordeel aan beginnen. Vandaar dat ik er blanco in stap.
Bij lange na heb ik de cursus nog niet af, maar het fijne is dat ie online blijft dus ik kan ieder moment weer verder. Het mooie vind ik de layout, de opbouw is goed gekozen.

Wat heb je er voor concrete resultaten aan over gehouden?

 • Heel veel kleding weg
 • Slaapkamer schoner
 • Trapkast schoon
 • Hangleg kast leger
 • Keuken blijvend schoner
 • M’n praktijk leger
 • Boekenkast op alfabet
 • Tuin onkruid aangepakt
 • Logeerkamer opgeruimd
 • Tandenpoets mentaliteit kunnen ombuigen.
 • Geleerd om lol in te plannen
 • En om vrije tijd in te plannen
 • Liever voor mezelf te zijn”

Zou je het aanraden aan anderen, zoja aan wie en hoe zou je het omschrijven?
Ja, ik zal es rondkijken in kennissenkring!

Wat vond je van de begeleiding van Monique Coppens?
Monique is een enthousiaste, opgewekte, vrolijke meid. Die mij heeft kunnen activeren om iets meer te doen. Ik blijf de Kursus nog gewoon doen.

Het was een hele bijzondere reis door mijn huis, hart, hoofd en lijf. Een reis waar ik veel van heb geleerd, veel méér dan ik bij aanvang van de cursus had gedacht te gaan leren!
Monica Knaapen – Illustratie kunstenaar
www.moonisme.nl

monica-knaapen

Ik heb door deze cursus een hele nieuwe manier van kijken gekregen in mijn leven. Ik ben nog lang niet klaar, en waarschijnlijk blijf je altijd bezig met het schip schoonmaken en schoon houden, maar ik heb door deze cursus een flink aantal hele goede eerste stappen gezet in de juiste richting. Een richting die ik (mede door deze cursus) op wil en zal blijven gaan. Iedereen was ook vrij om zijn eigen pad te lopen en zijn eigen ‘ding’ uit te diepen in de cursus. Dat vond ik goed.

De begeleiding van Monique was prettig, open, persoonlijk, deskundig, uitnodigend. Ze heeft een doortastende manier van coachen waarbij ze met de opdrachten, oefeningen en het vragen stellen mij zelf laat komen tot de antwoorden en oplossingen waar ik naar zocht (of bleek te zoeken)
Dankjewel voor al je wijsheid en aandacht. Het heeft iets goeds in gang gezet, wat ik echt nodig had.

Wat ik eraan over heb gehouden is dat ik nu 2x nadenk voordat ik iets doe en als iets niet lekker voelt duik ik erin en ga ik achterhalen waar het mee te maken heeft. Ook mijn huis is opgeruimder, dit geeft letterlijk en figuurlijk ruimte en ik voel dat er weer openingen zijn voor nieuwe andere dingen
Rianne van den Heuvel – voedingsguru bij “Andere Koek”

Rianne-van-den-Heuvel

Het was heerlijk! Top! Geweldig! Helemaal passend! De begeleiding was enthousiast, dat werkt aanstekelijk. Monique reageerde snel op dingen die gepost werden, ze had altijd tijd en speelde in op de dingen die zich in het moment aandienden. In de groep voelde ik alle veiligheid – niets was gek, ik kon me snel kwetsbaar opstellen.

Wat ik eraan over heb gehouden is dat ik nu 2x nadenk voordat ik iets doe en als iets niet lekker voelt duik ik erin en ga ik achterhalen waar het mee te maken heeft. Ook mijn huis is opgeruimder, dit geeft letterlijk en figuurlijk ruimte en ik voel dat er weer openingen zijn voor nieuwe andere dingen.

Ik kan het anderen absoluut aanraden, het is een letterlijk en figuurlijk schoon schip maken in huis, hoofd, hart en lichaam. Een combi van achtergrond (theorie) en praktische oefeningen waar je meteen iets mee kunt.

 

Lekker-lichter-leven-header-quote2

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Veelgestelde vragen over Lekker Lichter Leven
Op deze pagina vind je antwoorden op veelgestelde vragen over Lekker Lichter Leven, het online programma van Persoonlijk Paradijs. Mocht je een vraag hebben die hier niet wordt beantwoord, stuur dan een mail naar info@persoonlijkparadijs.nl met je vraag en ik beantwoord hem zo snel mogelijk!

Wanneer kan ik mee doen?
De Schoon Schip Maken groepsreis start op 4 september en als je vroeg inschrijft kun je in juni en juli meedoen aan de “Magische Opruim vroegboek bonus”. Dus je moet voor die tijd bedenken dat je mee doet, anders moet je weer een hele tijd wachten en mogelijk is dit de laatste ronden aangezien ik steeds meer “live” werk met mensen.

Hoe lang krijg ik toegang tot dit programma?
Je krijgt toegang tot de membership site met de materialen t/m 15 december 2017. Je kunt wel alle eboeken en meditaties downloaden.

Hoe weet ik of dit ECHT iets voor mij is?
Volgens mij weet je dit zelf het beste. Als je er zin in hebt, is het jouw ding! Maar goed, ik begrijp dat je iets meer informatie wilt, het is immers een investering van tijd en geld. De vrouwen die dit programma heel fijn vinden zijn vaak creatief bezig, hebben vaak een eigen bedrijf, maar dat hoeft niet. Ze zijn wat tegendraads, eigenzinnig, alternatief of anderszins niet “helemaal standaard”. En dat is heerlijk, dat alleen al maakt deze cursus zo leuk, je krijgt blijvend toegang tot een leuke, steunende omgeving!
De materialen bevatten van allerlei soorten opdrachten en informatie, uit verschillende hoeken (psychologie en coaching, magie en kwantumfysica, meditatie en yoga om maar eens wat te noemen). Ik garandeer je dat ik je nieuwe dingen ga leren en nieuwe kanten laat zien van je jezelf en je leven, dat is écht waar ik goed in ben (en super van geniet ook, trouwens;) ) Verandering verzekerd! In een veilig, warm bad!

Voor wie is dit programma niet geschikt?
Om gevoelsmatige en taal-technische redenen heb ik ervoor gekozen alleen met vrouwen te werken, dus dat is wel een voorwaarde om mee te doen. It’s women only here!
Verder zal ik niet flauw gaan doen en zeggen dat dit programma “niet geschikt is voor mensen die liever geen fantastisch leven willen” etc….. Van dat soort gehijg houd ik niet. Wie wil er nou geen fantastisch leven?
Als het programma je aanspreekt en je er nieuwsgierig naar bent, dan geloof ik dat het wat voor je is. Als je er tijd voor vrij kunt maken om nu mee te doen, dan spring er gewoon in! Heb je het nu echt retedruk en geen zin om daar nu anders mee om te leren gaan, dan moet je het nu even niet doen. Ook is het niet geschikt als je echt helemaal niets hebt met spiritualiteit en je daar ook geen kennis mee wenst te maken. Wil je dat wel, dan moet je echt accuut mee gaan doen, dan zit je op de goede plek!

Hoeveel tijd moet ik investeren?
Het Schoon Schip Maken materiaal is zo opgezet dat je er binnen 10 weken doorheen kunt werken, met een investering van een dagdeel per week (ongeveer 3 à 4 uur). Dat is best veel, dat weet ik, maar dan krijg je ook echt VEEL resultaat. Dit gaat je leven veranderen, dat kan ik je beloven.

Wat als ik het te veel materiaal vind om door te werken?
Het idee is dat je door mee te doen met de groepsreis gestimuleerd wordt om de zaak eens lekker aan te pakken, maar je mag ook absoluut in je eigen tempo werken. Ook dan kun je je vorderingen en vragen delen in de groep. Kortom, je bepaalt zelf wat je wanneer doet.

Hoe kan ik betalen?
Hier vind je de webpagina waar je de cursus kan bestellen

Is er een niet goed geld terug garantie?
Eigenlijk zou ik dat niet moeten doen, want je krijgt meteen toegang tot alle materualen na aankoop, maar als het echt niet passend voor je is, vind ik het ook niet prettig dat je het niet kunt retourneren. Wel vraag ik je een feedback formulier in te vullen voordat ik tot geld teruggave overga. Je kan binnen twee weken na start van de vroegboekbonus gebruik maken van deze regeling.

Twijfel je nog?
Overigens mag je me altijd voor aankoop mailen als je me persoonlijk wilt spreken om te kijken of het bij je past. Stuur me dan een mail naar info@persoonlijkparadijs.nl met je telefoonnummer en wanneer ik je het beste kan bereiken. En ja, ik heb vaker tegen mensen gezegd dat het niet passend is om met mij te werken. Ik wil namelijk alleen werken met mensen die de resultaten die ik beloof ook kunnen behalen.

Op deze pagina leg ik je er alles over uit en kun je een leuk stukje uit het webinar van 24 september 2014 bekijken

En dan ronden we het geheel op woensdag 20 mei 2015 af met een slotfestijn webinar. Waarin je nog wat laatste vragen kunt stellen en vooral…kunt vertellen wat jij allemaal hebt bereikt voor jezelf!

De webinars schoon schip maken vinden dus plaats op woensdagavonden van 20.30-21.30 op deze data:

25 maart 2015
8 en 29 april 2015
13 en 20 mei 2015

Als je er niet live bij kunt zijn krijg je de opname (maar erbij zijn geeft je natuurlijk wel de mogelijkheid om vragen over jouw issues beantwoord te krijgen en daar mogelijk wat op te worden gecoacht)

Wat je eraan hebt vraag je?

 • Het geeft je een gevoel van vernieuwing
 • Ik durf je te garanderen dat je nieuwe dingen over jezelf zult ontdekken
 • Het maakt je leven lichter
 • Het geeft je kennis en gereedschappen waarmee je kunt blijven werken na de cursus

Wat krijg je van me?

   • Bij elk onderdeel ontvang je een eboek met informatie waar je mee aan de slag kunt
   • Je ontvangt een opdracht en werkbladen
   • Meditatie per onderdeel in mp3 formaat
   • Je kan in een besloten facebookgroep terecht bij mij en andere cursisten voor steun
   • Bij elk onderdeel zit een webinar waarin je vragen en situaties aan me voor kunt leggen.

footer-gratis-webinar
klik-hier-om-in-te-schrijven

EN/OF KLIK HIER OM JE CURSUSPLEK TE RESERVEREN!